Over ons

Mensen veranderen. En hun gedrag ook. Veel veiligheidskundigen breken hun hoofd over de vraag hoe ze medewerkers kunnen motiveren tot veilig gedrag.

Connect4MoreSafety geeft antwoord op die vraag: wij geloven dat more safety alleen door verbinding tot stand komt. Veiligheidskundigen zijn vaak opgeleid om hun kennis overtuigend te brengen. Maar bij medewerkers draait het niet alleen om kennis, maar ook om begrip en motivatie.

Hierdoor krijgen veiligheidskundigen vaak te maken met onwil, scepsis of zelfs sabotage. Vaak zoeken ze de oplossing door herhaling, verplichting of straf/beloning. Maar zo zullen werknemers veiligheid nooit zelf gaan uitdragen.

Connect4MoreSafety biedt een oplossing die wel aansluit

Doe de gratis scan en kom erachter hoe goed jij de veiligheidscultuur aan het verbeteren bent. 

“Het is waanzin om steeds hetzelfde te doen en toch een ander resultaat te verwachten”

Albert Einstein
Rick van der Heide Veiligheidscoach kl

 

Rick van der Heide: Veiligheidscoach 
Sinds 1999 is Rick Hoger Veiligheidskundige en heeft vele veiligheidskundige vraagstukken opgelost zoals diverse RI&E’s, explosieveiligheidsonderzoeken, blootstelling gevaarlijke stoffen onderzoeken en ongevallenonderzoek. Maar ook vele veiligheidskundige lessen ontwikkeld en uitgevoerd, zoals de Face Fittesten in Nederland. 

Om beter het stukje houding en gedrag aan te pakken heeft hij een coachopleiding gevolgd en wil zijn kennis en ervaring met andere veiligheidskundigen delen. Zodat die meer impact hebben op houding en gedrag. En meer de Veiligheidscoach kunnen zijn in plaats van de advizeur.

Rick is de bedenker van de opleiding De Veiligheidscoach, waarin veiligheidskunde en coachvaardigheden samenkomen en geeft deze opleiding sinds 2018. 

“Wees nieuwsgierig naar het positieve achter onveilig gedrag, daar ligt de oplossing”
Rick van der Heide

Wij maken van de advizeur een echte veiligheidscoach. Dat doen we door de impact van de veiligheidskundige te vergroten met vernieuwde vaardigheden. Zo ben je in staat om culturen te doorbreken, overtuigingen om te buigen en medewerkers aan te spreken op een opbouwende manier. Straks ben jij de veiligheidscoach die zowel individuen als teams beter kan motiveren om veilig te werken.

Zo achterhaal je bijvoorbeeld welke belemmeringen of statusgerelateerde overwegingen er spelen. Jij maakt het mogelijk om het onderling contact met de werkvloer te verbeteren waardoor deze obstakels herkend worden. Samen met de medewerkers ruim je deze uit de weg en pas je onbelemmerd de maatregelen toe.

 

“Een veiligheidskundige die contact maakt biedt toegang tot meer veiligheid”

Rick van der Heide

Voor wie

Wij werken voor allerlei veiligheidskundigen en arbo-professionals. Eigenlijk voor iedereen die een uitdaging heeft tijdens het implementeren van arbeidsveiligheid 

Trainingen

Diverse trainingen en coaching op maat voor arbo-professionals

Ondersteuning

Ondersteuning van de arbo-professional op de werkvloer om de muur te doorbreken

Coaching

Inzet van een professionele coach via Connect4MoreSafety