Ondersteuning Verbeteren Veiligheidscultuur

Medewerkers aanspreken op onveilig gedrag is een van de taken van lijnverantwoordelijken en veiligheidskundigen. Het is echter niet voor iedereen even duidelijk wat dat exact inhoudt. Het is daarnaast simpelweg een lastige taak. Soms leidt het tot een touwtrek-gesprek of is de ervaring dat alle pogingen tot niks leiden. Soms wordt het gesprek door dit soort frustraties uit de weg gegaan.

Connect4MoreSafety merkt dat dit onderwerp – soms nodeloos – ingewikkeld wordt gemaakt waardoor het onveilige gedrag in stand blijft.

8 juli 9:00 – 12:00
Online Workshop Oordeelloos Aanspreken 

“Wees nieuwsgierig naar het positieve achter onveilig gedrag, daar ligt de oplossing”
Rick van der Heide

Bouwplaats in gesprek met een mw

Redenen
Het niet helder en duidelijk aanspreken kent vele oorzaken. Veelal wil je de sfeer goed houden, of wil je de ander niet kwetsen of veroordelen. Of je denkt het op te lossen door je boosheid te laten zien of je frustratie uit te spreken. Maar het niet helder aanspreken op onveilig gedrag houdt niet alleen het ongewenste gedrag in stand, maar zorgt ook dat er niet adequaat toezicht wordt gehouden. En dat is nodig om aan de zorgplicht te voldoen. Zonder duidelijke grenzen wordt het immers een grenzeloos systeem, want dan bepaald de ander waar de grenzen van veiligheid liggen en niet de organisatie.

Herkenbaar?
Als je ook merkt dat medewerkers – ondanks jouw manier van aanspreken – toch het onveilige gedrag laten zien, is onze Workshop Oordeelloos Aanspreken iets voor jou.
Tijdens de workshop Oordeelloos Aanspreken krijg jij de tools aangereikt om het simpeler te maken met een heel heldere boodschap. Je raakt ook gemotiveerd om het daadwerkelijk anders te doen dan anders, want Connect4MoreSafety weet dat het lastig is om de eerste stap daarin te zetten. Daarom is de workshop zo opgebouwd dat jij de eerste stappen durft te zetten.

“Wees nieuwsgierig naar het positieve achter onveilig gedrag, daar ligt de oplossing”
Rick van der Heide

Voor wie?
Deze workshop is laagdrempelig en geschikt voor elk niveau binnen de organisatie. Van leidinggevende tot directielid en van veiligheidskundige, uitvoerders, preventiemedewerkers tot kwaliteitsmedewerker en milieucoördinatoren.

Sterker nog deze: workshop is geschikt voor elke medewerker. Want hoe fijn zou het zijn als elke medewerker elkaar oordeelloos zou kunnen aanspreken. Daar wordt je organisatie steeds veiliger van

aanspreekmodel

 

“Iemand die contact maakt biedt toegang tot meer veiligheid”

Rick van der Heide

Voor wie

Wij werken voor allerlei veiligheidskundigen en arbo-professionals. Eigenlijk voor iedereen die een uitdaging heeft tijdens het implementeren van arbeidsveiligheid 

Trainingen

Diverse trainingen en coaching op maat voor arbo-professionals

Ondersteuning

Ondersteuning van de arbo-professional op de werkvloer om de muur te doorbreken

Coaching

Inzet van een professionele coach via Connect4MoreSafety